ویراستاری نسخه ۲: سبک های مختلف برای تهیه شراب وجود دارد. در سبک ایرانی معمولا شراب را در دبه ای میریزند و درب آنرا محکم با چیزی شبیه گچ میبندند و یا درون شراب نبات اضافه میکنند و یا انگور را قبل از له کردن مدتی در آفتاب قرار میدهند. در روشی که اینجا میاید روش تهیه شراب کاملا فرق میکند و هیچکدام از این روش ها انجام نمیگردد. سایت هایی به زبان فارسی وجود دارد که با جزئیات بسیار دقیق تهیه شراب را توضیح میدهند. هدف اینجا ارائه دو چیز است. یک، اینکه بطور بسیار ساده تهیه شراب به مقدار کم برای کسانیکه بار اول دست به تولید آن میزنند را نشان دهیم. دوم، طرز تهیه شراب را با ادبیات دیگری ارائه دهیم که شاید برای بعضی ها راحت تر به دنبال کردن آن بشوند شراب خوب دارای چهار خصیصه است: 1- رنگ شراب - شراب باید کامالا شفاف باشد و بهیچ عنوان نمیباید کدر باشد و یا دارای لرد باشد 2- مزه شراب - طعم شراب باید دلپذیر باشد و اقلا توی ذوق نزند و مزه آن به ترشی تمایل نداشته باشد. شراب خوب معمولا مزه گس و یا شیرین دارد 3- گیرائی -شراب باید گیرائی داشته باشد که این مسئله مستقیما مرب
در آداب میگساری نقل است از حکمای پیشین که شراب هرچه کهنه تر بُوَد گیراترست و شرابی نکوست که میخوش باشد که طعمیست آمیخته از ترش و شیرین که دهان را گس نماید و باده نوش را از این طعم پروایی نباشد. احوط آنست که میگساری به جماعت برگزار شود نه فُرادا ، تا ثواب مستی افزون گردد و تجانس افراد درمجلس بزم از اوجب واجبات است تا در اثنای باده نوشی ساز مخالفی به نوا در نیاید که مستی جمع زائل شود و هرکس به سهو یا عمد حال خوش مستان را سلب گرداند مرتکب معصیتی بزرگ شود که کفاره بر او واجب گردد. نیکوست که ساقی مجلس، دلبری سیمین ساق باشد تا مونسی قلچماق، تا برنشاط مستی بیافزاید نه آنکه مستی از سر بزداید . در روایات آمده است که مکان شراب خوار نباید غصبی باشد و باید خلوتی دنج و عاری از هیاهو باشد و چنانچه هنگام باده نوشی الحان خوش آهنگ در فضا مترنم گردد لذت باده نوشی دوچندان گردد. می نوشی با حضور مطربان مباح است و نشاطی افزونتر فراهم آورد که باده نوش به نهایت سرخوشی رسد و غم دنیا برای کوتاه زمانی فراموش گرداند . شراب نوشیدن با شکم سیر ضایع کردن مال و ح
Comments
Post a Comment